نکات طلایی برای خواب داوطلبان

👈ساعت خواب باید معین و مشخص باشد

اگر از بسیاری از والدین بپرسیم که فرزندتان شب‌ها به طور منظم چه زمانی می‌خوابد، پاسخ مشخصی ندارند و می‌گویند هر وقت درس خواندنش تمام شود می‌خوابد؛ در حالی که وقتی ساعت خواب وجود داشته باشد و تکرار شود، مغز به طور منظم خود را با آن هماهنگ می‌کند.

👈پرهیز از نوشیدنی‌های کافئین‌دار
از عصر به بعد مواد کافئین‌دار ننوشید. تماشای تلویزیون، بازی‌های رایانه‌ای و... نیز موجب تحریک بیش‌تر سیستم عصبی و جلوگیری از آرامش فکری و ذهنی می‌شود و باید قبل از خواب ممنوع شود.

👈تاریکی در شب و روشنی در روز
در بسیاری موارد دیده شده که تا پاسی از شب چراغ اتاق روشن است و هنگام صبح نیز به دلیل کشیده بودن پرده‌ها مشخص نیست که صبح شده است. چنین وضعی بر سیستم مغزی و جسمی و خواب تأثیر می‌گذارد. سعی کنید زمان خواب، اتاق تاریک باشد و از چراغ‌های گوناگون استفاده نشود و صبح نیز پرده‌ها را کنار بزنید تا نور خورشید به اتاق راه یابد و ساعات خواب تنظیم شود.

👈چرت زدن‌های دیرهنگام ممنوع
اگر به خواب بعدازظهر عادت دارید، زمان آن کمی بعد از صرف ناهار و مدت آن هم بین نیم‌ساعت تا یک ساعت باشد. به این ترتیب هم خستگی از تن به در می‌رود و هم اختلالی در خواب شب ایجاد نمی‌کند. در ضمن دقت داشته باشید که زمان این خواب کوتاه، از عصر به بعد نباشد؛ زیرا هر چه دیرتر باشد، شب دیرتر به خواب خواهید رفت.